Auteur Van Buuren komt niet spreken over De Afrekening

Westland – Maarten van Buuren, auteur van het boek ‘De Afrekening – ontmaskering van het gewapend verzet’, komt dinsdag 28 februari niet spreken in Naaldwijk. Van Buuren zou op uitnodiging van het Genootschap Oud-Westland (GOW) een lezing houden over zijn boek, maar heeft de uitnodiging alsnog afgeslagen omdat hij vanuit het Westland haatmails heeft gekregen.

Het Genootschap betreurt ten zeerste dat op deze manier vanuit het Westland is gereageerd en kan niet anders dan het besluit van de auteur respecteren.

Het verschijnen van het boek bracht in oktober van het vorig jaar veel beroering teweeg in het Westlands voormalig verzet. Het Genootschap besloot daarom zowel de auteur van het boek als de heer David Barnouw van het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie (NIOD) voor een lezing uit te nodigen.

Met de afzegging van Van Buuren is het programma van de avond aangepast. Het eerste deel zal bestaan uit een drietal lezingen door respectievelijk de heren David Barnouw, Philip van den Berg (die onderzoek doet naar de rol van de NSB in het Westland) en Eric Slot (die zich verdiepte in het dossier Piet Doelman – het onderwerp waar Van Buurens’ boek op is gebaseerd).

Na de pauze wordt onder leiding van Wil van den Bos Czn. – voorzitter van het Genootschap Oud-Westland – gediscussieerd met de aanwezigen over het boek.

Auteur Van Buuren komt niet spreken over De Afrekening