Musea

Westlands Museum voor Streek- en Tuinbouwhistorie

Naast informatie over de vaste en de wisselende tentoonstellingen van dit het museum, gevestigd in en om een oude boerderij in Honselersdijk, vindt u hier ook informatie over de andere faciliteiten van het museum, zoals het historisch informatiecentrum.

Klik hier om de website te bezoeken

Museum De Schilpen

In een oude kruidenierswinkel in Maasland is dit museum gevestigd. Op de site vindt u openingstijden en een routebeschrijving, plus een beschrijving van de vaste en de wisselende tentoonstellingen in het museum.

Klik hier om de website te bezoeken

Museum De Timmerwerf

In De Lier is sinds 2000 een 17e eeuwse timmerwerkplaats omgebouwd tot museum. De achterliggende 18e-eeuwse woning is ingericht in de stijl van omstreeks 1900, toen het laatste gezin hierin woonde.
Op de grote zolder boven de woning worden wisseltentoonstellingen georganiseerd, welke te maken hebben met het timmervak, de geschiedenis van De Lier of verwante onderwerpen.

Klik hier om de website te bezoeken

Museum Het Tramstation

De vaste tentoonstelling van dit museum bestaat uiteraard uit voorwerpen uit de tijd van de tram van de Westlandse Stoomtram Maatschappij, opgesteld in de keuken.
In de Keenenburgkamer worden de archeologische vondsten van het voormalige kasteel Keenenburg (gesloopt in 1798) getoond.
De wisselende tentoonstellingen worden opgesteld door de Historische Vereniging Oud-Schipluiden.

Klik hier om de website te bezoeken

Antlatikwall Museum

De website van de Stichting Vesting Hoek van Holland, die zich inzet voor het behoud van de historisch bunkers in Hoek van Holland.

Klik hier om de website te bezoeken

Stichting Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

Informatie over deze druiventuin in Kwintsheul, tevens rijksmonument. Bevat veel foto’s.

Klik hier om de website te bezoeken