Historisch Jaarboek Westland 2020

14,95

In 2020 is het 75 jaar geleden dat ook het westen van Nederland werd bevrijd. In het Westland waren het de Canadezen die, toegejuicht door de bevolking, in de tweede week van mei 1945 door de dorpen trokken.

Om de bevrijding te herdenken heeft de redactie van het jaarboek in overleg met het bestuur van het Genootschap al een jaar geleden besloten dat de 33e editie van het jaarboek een themanummer zou worden over de Tweede Wereldoorlog.

Naast uiteraard beeldmateriaal over de bevrijding en de bevrijdingsfeesten is het jaarboek gevuld met artikelen die de oorlogsperiode zelf en de daaraan voorafgaande mobilisatie bestrijken.

Normaal wordt het jaarboek in september gepresenteerd, maar in verband met alle activiteiten rond dit bijzondere thema is de publicatie een half jaar vervroegd.

De redactie wenst u veel leesplezier en dankt de auteurs voor hun bijdragen, evenals alle anderen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit themanummer.

Het Historisch Jaarboek Westland is een uitgave van het Genootschap Oud-Westland, en is alleen in boekvorm verkrijgbaar bij het Historisch Archief Westland en bij de secretaris van het Genootschap Oud-Westland.

Realisatie van het jaarboek geschiedt door de publicatiecommissie, bestaande uit Leo van den Ende, Gustaaf van Gaalen, Harry Groenewegen en Gerda Gunneweg.

ISBN/EAN 978-90-822726-7-3

Uitverkocht

Categorie:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Historisch Jaarboek Westland 2020” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *