Historisch Jaarboek Westland 2014

10,00

Opnieuw bevat het Jaarboek een keur aan historische artikelen, maar in deze editie raken historie en actualiteit elkaar met name in het artikel van Nic. Sosef over de historie van het begin dit jaar failliet verklaarde familiebedrijf.

Vorig jaar bestond de Lierse tuinderslaan De Blaker 50 jaar. Jan den Hoed beschrijft de geschiedenis van deze bijzondere laan.

De lezing van Ton Immerzeel over de begindagen van de oorlog rond Ockenburgh is verwerkt tot een fraaie bijdrage aan het Jaarboek en Dennis de Kool doet een poging aan te tonen dat een Poeldijkse preekstoel van de hand van beeldhouwer Jan Baptist Xavery (1697-1742) waarschijnlijk in Hoofddorp terecht is gekomen.

Jacques Moerman beschrijft de geschiedenis van de onlangs opnieuw ingerichte Zwethzone en naar aanleiding van het recent verkregen ‘Hofboek van De Lier’ vertelt Krijn van Dijk over deze belangrijke bron van kennis van dit uit 1587 daterende boek.

Ronald van der Spiegel vraagt zich af of De Zidde een van de voorlopers van Ter Heijde was. In ieder geval wordt deze gebiedsaanduiding tussen 1287 en 1400 in geschriften en kaarten genoemd en aannemelijk is dat flinke stormen dit 12e kwartier van Monster hebben ingeleverd ‘aan zee’.

75 op voorraad

Categorie: