Presentatie Jaarboek 2018

Presentatie Historisch Jaarboek 2018

De gemeente Westland gaat meer aandacht en geld besteden aan het cultuurbeleid. Deze belofte deed wethouder Piet Vreugdenhil op zaterdag 15 september tijdens de presentatie van het Jaarboek van het Genootschap Oud Westland in de Nieuwe Haven in Ter Heijde. Hij overhandigde de twee eerste exemplaren van het jaarboek aan Gert Kögeler en mevrouw Mia Vijverberg-Jessen. De bijeenkomst werd bijgewoond door 125 bezoekers.

De vader van Gert, Wim Kögeler was tussen 1977 en 1995 voorzitter van het Genootschap. Bij zijn aantreden bevond het Genootschap Oud-Westland zich in een neerwaartse spiraal. Het bestuur vergaderde jarenlang niet en het Genootschap ontplooide nauwelijks activiteiten. Onder de leiding van Wim Kögeler werd de weg naar boven weer gevonden.

Aad Vijverberg schreef ‘De Canon van de kassen. De geschiedenis van de Nederlandse glastuinbouw in 50 verhalen’. Het boek beschrijft in een notendop de tuinbouw van 1270 tot 2002. Ook heeft hij vele artikelen geschreven in het Historisch Jaarboek.

Presentatie Jaarboek 2018