Koninklijke onderscheiding voor GOW-voorzitter Wil van den Bos (Czn)

Het doet ons groot plezier u te kunnen melden dat onze voorzitter, de heer Wil van den Bos (Czn), vandaag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt heeft gekregen. Ter gelegenheid van Koningsdag heeft burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland op vrijdag 24 april 2015 aan diverse Westlanders Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in De Leuningjes in Poeldijk.

Onze voorzitter ontving zijn onderscheiding omdat hij maatschappelijk altijd zeer actief was en nog steeds is. In het oog springen o.m. zijn activiteiten met een sterk culturele achtergrond. Zo was hij betrokken bij de oprichting van de Stichting Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck en voorzitter van de stichting Bach Westland. Ook bekleedde hij het voorzitterschap van de Restauratiecommissie van de Oude Kerk in Naaldwijk en niet in de laatste plaats is hij sinds 2004 voorzitter van het Genootschap Oud-Westland. In die hoedanigheid beijvert hij zich in het bijzonder voor het behoud van het culturele erfgoed in het Westland. Ook is hij de stuwende kracht bij de totstandkoming van de boeken Monumentaal Westland en Schilders van het Westland.

Het Genootschap Oud-Westland feliciteert hem van harte met deze onderscheiding en wensen hem nog vele arbeidzame jaren toe.

(Foto: R. Nieuwenhuizen)

Koninklijke onderscheiding voor GOW-voorzitter Wil van den Bos (Czn)