Genootschap Oud-Westland verwelkomt 500ste lid

Westland – Tijdens een bedrijfsbezoek aan het Lierse bedrijf Priva heeft het Genootschap Oud-Westland ook stilgestaan bij het feit dat onlangs het 500ste lid van het Genootschap zich heeft ingeschreven.
Het 500e lid van GOWDhr. L. van Es, uitbater van restaurant De Spaansche Vloot in ‘s-Gravenzande, werd door GOW-voorzitter W. van den Bos Czn. hartelijk ontvangen als nieuw lid en kreeg vanwege dit feestelijke feit het boek ‘Schilders van het Westland’ overhandigd. Sinds de oprichting van het Genootschap 75 jaar geleden is er nooit zo’n sterke groei in het ledental geweest als de laatste jaren.

Ter bevordering van de belangstelling van de geschiedenis van het Westland organiseert het Genootschap jaarlijks vier lezingen, een excursie en sinds dit jaar een bedrijfsbezoek. Het groeiende ledental toont aan dat het Genootschap slaagt in haar missie.
De uitgaven van het fotoboek ‘Monumentaal Westland’ (in 2007) en dit jaar het minstens zo monumentale jubileumboek ‘Schilders van het Westland’ hebben zeker ook bijgedragen aan de groeiende belangstelling voor de Westlandse historie.

Genootschap Oud-Westland verwelkomt 500ste lid