Schilders van het Westland van 1500 tot heden

29,95

In november verschijnt het boek ‘Schilders van het Westland. Van 1500 tot heden.’ van de hand van Maarten van der Schaft, Ton Immerzeel, John Sillevis en Leo van Heijningen met foto’s van Ron Nieuwenhuizen.

Het boek ‘Schilders van het Westland’Voor het eerst wordt een boeiend en kleurrijk beeld geschetst van de schilder- en tekenkunst die in het Westland is ontstaan tussen 1500 en heden.

De historische achtergronden van de dorpen, kastelen en buitenplaatsen van het Westland worden belicht aan de hand van oude kaarten en bijzondere schilderijen en tekeningen uit de periode 1500 tot 1800.

In de 19de eeuw werd de streek door romantische schilders als Andreas Schelfhout en Wijnand Nuyen bezocht. Gevolgd door J.B. Jongkind, Max Liebermann, Vincent van Gogh en de schilders van de Haagse School. Ook na 1950 bleef het Westland aantrekkingskracht uitoefenen op kunstenaars getuige de werken van onder anderen Kees Andrea, Ber Mengels en Hermanus Berserik.

In een aparte bijdrage wordt ook aan de schilders van ‘eigen grond’ aandacht’ besteed. Schilders van het Westland is rijk ge├»llustreerd en belicht het werk van een honderdtal kunstenaars. Daarmee is het boek voor zowel de ge├»nteresseerde in de streekgeschiedenis als de kunstliefhebber beslist de moeite waard.

Maarten van der Schaft

Categorie:

Extra informatie

ISBN

978-90-559475-1-5

Aantal Bladzijden

191

Binding

Hard gebonden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schilders van het Westland van 1500 tot heden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *