Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “Amalia van Solms en de tuinen van Honselersdijk en Anonieme vrouwen werkzaam in tuin- en landschap” door Anne Mieke Backer:  

13 oktober van 20:00 tot 22:00

Voor het Genootschap Oud Westland zal Anne Mieke Backer een boeiende lezing houden over de rol van vrouwen in tuinen en parken in het Westland, waarbij een speciale rol is weggelegd voor Amalia Van Solms op paleis Honselaarsdijk.  Vervolgens zal zij aandacht besteden aan de rol van naamloze vrouwen in tuinen, tuinderijen en kwekerijen in het Westland.

 

Met het schrijven van haar boek Er stond een vrouw in de tuin. Over de rol van Vrouwen in het Nederlandse landschap heeft Anne Mieke Backer de Nederlandse tuingeschiedenis benaderd vanuit genderperspectief. Hierdoor werden niet alleen witte plekken levendig en verrassend ingekleurd, maar ook ging de bestaande geschiedschrijving op sommige plaatsen verschuiven en zelfs kantelen. Het boek toont aan dat we de tuin- en landschapshistorie te kort doen wanneer wij haar alleen vanuit geschreven bronnen en plattegronden blijven benaderen, omdat de rol van de vrouw daarin vaak niet zichtbaar is. In haar bijdrage zal Anne Mieke Backer vertellen over de grensoverschrijdende zoektocht die aan haar boek ten grondslag heeft gelegen.

Lezing “Amalia van Solms en de tuinen van Honselersdijk en Anonieme vrouwen werkzaam in tuin- en landschap” door Anne Mieke Backer:  

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Genootschap Oud-Westland
E-mail:
bestuur@oudwestland.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkzaal De Hoeksteen
Burgemeester Kampschöerstraat 25
Monster,
+ Google Maps

Shopping Cart

Close

Geen producten in je winkelwagen.