Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie naar de buitenplaats Landfort in samenwerking met Groei & Bloei Westland

1 juni van 08:00 tot 18:30

Een dagje op het landgoed

 

Hebt u altijd al een dagje op een landgoed willen doorbrengen? Dan is dit uw kans. Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert Genootschap Oud Westland in samenwerking met Groei & Bloei Westland namelijk een dagexcursie naar buitenplaats Huis Landfort in het Gelderse Megchelen. Zowel liefhebbers van cultuur/historie als natuur kunnen hier hun hart ophalen.

Deze historische buitenplaats ligt langs de Oude IJssel nabij het dorpje Megchelen (gem. Oude IJsselstreek), op de Nederlands-Duitse landsgrens in het zuidelijkste puntje van de Achterhoek en is aan drie zijden door Duitsland omringd. De IJssel en de Oude IJssel vormen hier al eeuwen de grens tussen beide landen. In 2017 is stichting Erfgoed Landfort opgericht om deze bijzondere buitenplaats te herstellen; dit met een verbluffend resultaat, dat wij graag met u willen delen.

 

Huis Landfort is geen museum met vaste openingstijden maar een particulier bewoond huis met afzonderlijke stijlkamers en een fraaie historische inrichting, dat we onder leiding van een gids zullen bezichtigen is. U krijgt dan niet alleen het verhaal te horen over de geschiedenis van Huis Landfort maar ook over allerlei andere bijzondere historische buitenplaatsen.

Ook een excursie door het landschapspark en de moestuin staat op het programma. Tuinarchitect Johan David Zocher jr. is in de negentiende eeuw betrokken geraakt bij de renovatie en herinrichting van het park van Huis Landfort. Rond 1825 transformeerde het park naar een landschappelijke aanleg met slingerpaden en een meanderende beek. Ook Johann Theodor Übbing, een Duitse architect is bij de aanleg betrokken geweest. De moestuin, die Huis Landfort vanouds bezit is ook door Zocher jr. getekend en grotendeels in de oude situatie hersteld.

 

De kosten voor deze dagexcursie zijn: € 77,50 per persoon; in dit bedrag zijn reiskosten, lunch, excursies en de kosten van de drankjes bij aankomst en vertrek opgenomen.

 

Voorlopig programma:

 

  • Vertrek om 08.00 uur bij Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 te Naaldwijk
  • Aankomst met koffie/thee met wat lekkers
  • Excursie door Huis Landfort
  • Lunch
  • Excursie door landschapspark en moestuin
  • Afsluiting met een drankje
  • 16.30 uur vertrek. Aankomst Naaldwijk ca. 19.00 uur.

 

Nieuwsgierig: Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten was al twee keer bij Landfort op bezoek https://www.erfgoedlandfort.nl/huis-landfort-op-binnenstebuiten/

Excursie naar de buitenplaats Landfort in samenwerking met Groei & Bloei Westland

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
08:00 tot 18:30

Shopping Cart

Close

Geen producten in de winkelwagen.