Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Algemene Leden Vergadering en lezing Prof. Jaap van Duijn “Erfdochters in de geschiedenis van het Westland”

10 februari 2021 van 20:00 tot 22:00

Op 10 februari 2021 is er een Algemene Leden Vergadering en een Lezing “Erfdochters in de geschiedenis van het Westland” door Prof. Dr. Jaap van Duijn gepland.

Erfdochters hebben een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de geschiedenis van het Westland. De gevolgen van de huwelijken die zij aangingen zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar. In deze lezing wordt aan drie Westlandse erfdochters aandacht besteed: de erfdochter van Unarch de Nadelwich, Johanna van Polanen en Willeme van Naaldwijk. Ze illustreren hoezeer het lot van onderdanen in de middeleeuwen bepaald werd door de huwelijkspolitiek van hun heren. Zo werd de geschiedenis van Naaldwijk, Monster en Wateringen en die van het huis van Oranje mede door erfdochters bepaald.

De invloed van erfdochters  gold natuurlijk niet alleen voor de bevolking van een streek als het Westland, maar voor die van alle gewesten in de Lage Landen. Dit wordt geïllustreerd met de verschillende huizen die sinds de 9e eeuw over het graafschap Holland hebben geheerst.

Jaap van Duijn (1943) was hoogleraar economie en lid van de raad van bestuur van de beleggingsmaatschappij Robeco. Van zijn hand verscheen in november 2020 de Geschiedenis van het Westland (WalburgPers).

Algemene Leden Vergadering en lezing Prof. Jaap van Duijn “Erfdochters in de geschiedenis van het Westland”

Gegevens

Datum:
10 februari 2021
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar

Shopping Cart

Close

Geen producten in de winkelwagen.