Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fenacolius, de stichter van Maassluis; een zeventiende-eeuwse workaholic. Lezing door Dr. Adri van Vliet

17 april van 20:00 tot 21:30

Ds. Johannes Fenacolius (1577-1645), de stichter van Maassluis, staat tijdens deze presentatie centraal. Hij leefde in een turbulente tijd (De Tachtigjarige Oorlog met veel geweld op zee en de  godsdiensttwisten tijdens het Twaalfjarig Bestand). Naast zijn Maassluise  ‘activiteiten’ zal Adri van Vliet ingaan op de contacten met zijn Lierse en Naaldwijkse collega’s en zijn optreden in Maasland, Schipluiden en in mindere mate in ‘t Woudt en Delft.

Vooral de afscheiding van Maasland en de aanvaringen met de Remonstrantse predikanten uit Maasland en Schipluiden komen aan de orde.

Biografie:

Adri. van Vliet was tot 2023 plaatsvervangend directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag. In 1994 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op de monografie Vissers en kapers. De zeevisserij vanuit het Maasmondgebied en de Duinkerker kapers (ca. 1580–1648). Hij publiceert over maritiem- en lokaal-historische onderwerpen,  Zijn laatste publicatie is de biografie van Johannes Fenacolius. De Stichter van Maassluis(2023).

Momenteel is hij secretaris van de Historische Vereniging Monster-Ter Heijde en vicevoorzitter van de Historische Vereniging Maassluis.

Fenacolius, de stichter van Maassluis; een zeventiende-eeuwse workaholic. Lezing door Dr. Adri van Vliet

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
20:00 tot 21:30

Organisator

Genootschap Oud-Westland
E-mail
bestuur@oudwestland.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ontmoetingskerk
Anjerlaan 47
Naaldwijk, 2671 KH Netherlands
+ Google Maps

Shopping Cart

Close

Geen producten in de winkelwagen.