Home Oud-Westlandprijs Oud-Westlandprijs 2017
 

Activiteiten dit seizoen

Oud-Westlandprijs 2017 PDF Afdrukken E-mailadres
Oud-Westlandprijs
Geschreven door F. de Klerk   
maandag 11 december 2017 15:58

Atlas van het Westland wint prijs Genootschap

De Atlas van het Westland is door de jury aangewezen als winnaar van de prijs van het Genootschap Oud-Westland 2017. Het bestuur van het genootschap heeft dit advies overgenomen. Voorzitter Wil van den Bos Czn heeft de prijs gisteren uitgereikt aan de auteurs Yvonne van Mil en Marcel IJsselstijn tijdens een bijeenkomst in Kwintsheul. De Oud-Westlandprijs bestaat uit een bedrag van € 500,00 en een oorkonde.

De jury van de Oud-Westlandprijs beschouwt het werk ‘Atlas van het Westland, 10.000 jaar ruimtelijke ontwikkeling als zeer professioneel en van zeer hoogstaand niveau. De jury is op de hoogte dat het format voor dit boek van beide schrijvers bekend was en dat ook elders door hen aan dergelijke boeken is meegewerkt. Toch blijft de jury van mening dat zij niet om dit boek heen kan en nomineert dit dan ook met volle overtuiging en waardering.

Er waren dit jaar twaalf inzendingen voor de Oud-Westlandprijs waaruit de jury drie genomineerden uitkoos. Behalve Yvonne van Mil en Marcel IJsselstijn behoorden Aart van den Berg met de 4 mei voorstelling ‘Oorlogsdagboek van Jeane Zwinkels’ en ‘De Westlandkaart’, een initiatief van een projectgroep bestaande uit Jan den Hoed, Gé Poot, Jan Buskes, Henk Groenendaal en Ton Immerzeel tot deze drie genomineerden.

Laatst aangepast op donderdag 28 december 2017 12:41